Kupnja svježeg mesa za ugostiteljstvo i trgovinu prema specifikaciji iz Troškovnika za svaku grupu. Ponuđena roba mora po
kakvoći i zdravstvenoj ispravnosti odgovarati svim važećim propisima Republike Hrvatske i EU te zadovoljiti tražene odredbe
- uvjete iz Dokumentacije o nabavi.Dostavljeno svježe meso ne smije biti podvrgnuto nikakvom drugom postupku konzerviranja
osim hlađenja. Isto mora biti dostavljen...
Kupnja svježeg mesa za ugostiteljstvo i trgovinu prema specifikaciji iz Troškovnika za svaku grupu. Ponuđena roba mora po
kakvoći i zdravstvenoj ispravnosti odgovarati svim važećim propisima Republike Hrvatske i EU te zadovoljiti tražene odredbe
- uvjete iz Dokumentacije o nabavi.Dostavljeno svježe meso ne smije biti podvrgnuto nikakvom drugom postupku konzerviranja
osim hlađenja. Isto mora biti dostavljeno u roku 48 sati od klanja budući se radi o visoko rizičnoj namirnici.Temperatura
hrane prilikom svake isporuke robe mora odgovarati dozvoljenoj temperaturi za određenu vrstu na deklaraciji proizvoda.Dostavljeni
trupovi i polovice moraju biti propisno označeni naljepnicom ili privjesnicom, a sve sukladno važećem Pravilniku o kakvoći
goveđih trupova i polovica na liniji klanja te važećem Pravilniku o razvrstavanju i označavanju svinjskih trupova.Označavanje
trupa odnosno polovica mora biti obavljeno neposredno nakon klanja i provedenog postupka kategoriziranja i klasiranja obrađenog
trupa odnosno polovice, prije početka njihova hlađenja, na vanjskoj strani trupa odnosno polovice uvijek na prednjim i stražnjim
četvrtima. Oznaka mora biti otporna na oštećenje, dobro čitljiva bez mogućnosti mijenjanja podataka na njoj.Odabrani Ponuditelj
je dužan dostaviti četiri puta godišnje dokaz o zdravstvenoj ispravnosti namirnica, koji uključuje dokaze da je namirnica
zdravstveno ispravna nastavno sljedećim zakonima: Zakonu o hrani (NN 81/13, 14/14, 30/15, 115/18) , Zakonu o higijeni hrane
i mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN 81/2013, 115/18), Zakonu o kontaminantima (39/13, 114/18) te ostalim relevantnim
zakonima za određenu vrstu namirnice.Ambalaža i materijali koji dolaze u dodir s namirnicom moraju biti u skladu s Zakonom
o predmetima opće uporabe (NN 39/13 i 47/14, 114/18), Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti materijala i predmeta koji dolaze
u neposredan dodir s hranom (NN 125/09, 31/11), Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti materijala i predmeta izrađenih od
regenerirane celuloze koji dolaze u neposredan dodir s hranom (NN 62/13) i ostalim relevantnim propisima za predmet nabave.Za
isporučenu robu Odabrani ponuditelj potvrđuje:- Zdravstvenu ispravnost i svojstvena senzorska svojstva (izgled, okus, miris)-
Da je proizvedena i stavljena u promet sukladno važećim propisima Republike Hrvatske u pogledu kvalitete, sigurnosti i označavanja-
Da ima primijenjen HACCP sustav, odnosno drugi sustav upravljanja sigurnošću hrane- Da ima primijenjenu sljedivost i da je
redovito provjeravaDopušteno vrijeme odaziva na reklamaciju i zamjenu robe je najviše 24 sati od zaprimanja obavijesti Naručitelja.
Reklamacija se može odnositi na senzorne karakteristike mesa.